Hiçbir Hikaye Yetmez


Geçmişten gelen bir cümle kulağımda. Belki bir büyüğün öğretisi de denebilir.  Sınanmış ki, öğreti olmuş!
- Önemli olan birbirinizin gözlerine bakmak değil, önemli olan aynı yöne bakabilmek!

Dannnnnn!

İnsan akla aşık olmalı, bu aşk bitmez. Eğer bir söze, bir bakışa, bir soyada, bir hüzünlü hikayeye, bir hayale, bir an'a olmuşsan aşık, yarı yolda kalır yürümez bu araba.

Güneş doğar,  dünya döner,  yaşam değişir.  Yaşam değişir, sen değişirsin. Değiştikçe artar insan, çoğalır. Aklına aşık olmadıysan karşı tarafın, mesafeniz uçurum olur.  Algı düzeyi farklı oldukça, değişim de farklı yönlerde ve düzeylerde olacaktır. Geçmişte, elini uzattığında tuttuğun eli, gün gelir eğilmeden tutamaz olursun. Zaman acımasızca değişimi besler. Akıl, değişimi emer. Mesafeniz uçurum oluverir, ilişkine yabancı kalırsın. Ona ulaşmak için gün gelir eğilmeler yetmez, o uçurumdan düşmen gerekir. Düştükçe parçalanırsın. O asla bunu görmez ve anlamaz.

Aklına aşık değilsen birinin, aptal olduğunu bilmelisin. Hiç kimsenin hikayesi yetmez aşk için.

E.E

Yorumlar

  1. Evrimciğim, yüreğinle yazıyorsun her zaman olduğu gibi...Düşünce ve duygu derinliğine ve ifade yeteneğine hayranım...m

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim cikmadigindan yorumda kim olduğunu bilmeden yazıyorum. Anlıyorum ki beni ve yüreğimi bilensin.

      Teşekkür ederim paylaşımın için 🙏

      Mavilik derinlik demek, ruh mavi, gök ve deniz de. Hatta hislerin çoğu mavi olsa, insan daha yumuşak ve akıllı bir yaşama teslim etmez mi kendini? Mesela mavi hüzün olur mu hiç?

      Hisseden yüreğine sağlık. Selam ve sevgiler 👋👋

      Sil
  2. Aslında o uçurumu yaratan da biziz bile bile düşen de düştükten sonra için için sızlayanda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalbi kadar aklıyla da sevmiyorsa insan, evet o uçurum oluşacaktır elbette. Akıl, sağduyunun olduğu yerde zaten sevgi de akıllı ve sağduyulu olandan yana beslenecektir. Aksi halde o uçurum kaçınılmaz son olmaz mı? Yaşamdaki her şeyi biz inşaa ediyoruz.

      Sn. Kartal 66, değerli katkınız ile beni onurlandirdiniz. Ucurumsuz sevgileriniz olsun umarım. Öyle, yalinayak.

      Sil
  3. Merhabalar evrim hn.Aynı yöne bakabilmek,ufukta huzuru mutluluğu maviliklere birlikte görebilmek.Maskesiz doğru ve dürüst,düşünce yürekten tutabilmek,aynada saygıyı göremezsek aşk hikayesi yaşanmaz.duygularınıza kaleminize sağlık 💙 saygılarımla

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAŞASIN CUMHURİYET!

ÇAĞIRMA BENİ

TEK TEK UNUTMALI (podcast)