BEKLEME KAYBOLURSUN


Bekleme kaybolursun

Gece filmi bitirdin, offf bir kahve istedi canın. Sabah içerim dedin ve gittin yatağa, belki uyuyabilme ihtimaline gittin. Boşver ihtimali, o kahveyi içmelisin. Sabah yaparım dediğin her ne varsa, yap geceden. Bekleme sabahı kaybolursun.

Tatil için plan yaptın olmadı.  Bir baktın paran olmadı, bir de baktın paran olsa vaktin olmadı.  O tatil, plan odasının tozlu raflarında kaldı.  Planlanmıyor yaşam,  boşver!  Tüm şartları uyduramıyor insan.  Kalıplarından çıkmayı dene bir de, tüm şartları uydurmaya çalışmak yerine. Nereye gittiğin önemlidir,  neyi istediğin. On gün yerine iki gün git mesela. Bekleme zamanı kaybolursun.

Sevdiğini ilk günkü gibi değil mi artık?  Değişti diyorsun içinden sıkça. Onun değiştiğinden emin misin? Sen de değiştin! Eskiden etkilendigin şeyler, o günkü sana aitti belki. Belki senin beklentilerin değişti hayattan ve ilişkinden. Tekrar eskisi gibi olmayı bekleme. Yeni değişmişler olarak bakmayı deneyin bir de:) Belki yeni bir buluşma noktası vardır,  hem kimbilir belki daha heyecan ve sevgi doludur? Eskisi gibi olmayı bekleme kaybolursun.

Bir dostun mu geçti aklından, ara bekleme. O an en büyülü andır bunu bil. O anı kaçırırsan, bir güzel sesin sana vereceği huzura gecikirsin. Bekleme ara, zaman çabuk geçiyor, kaybolursun. 

İşini, hedeflerini, sevgini,  gözlerinin görmek istediğini,  ayaklarının gitmek istediği yeri ve kendini mutlu etmek için yapacağın hiçbir şeyi erteleme. Zamana karşı koyamazsın, kaybolursun.

Bu yaşam senin, bir defa yaşıyorsun.
Sabahı, zamanı,  sevdiğini,  parayı,  merhabayı, mükemmel şartları, insanları, hadiyi bekleme. Bekleme kaybolursun.

Hayat külahtaki dondurma gibi, beklersen dondurma erir ve boş, bayat bir külahı yemek zorunda kalabilirsin. Bekleme, ye dostum dondurmayı. 😊

E.E


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAŞASIN CUMHURİYET!

ÇAĞIRMA BENİ

TEK TEK UNUTMALI (podcast)